Μύκονος

Εμείς οι Μυκονιάτες χουμε κοινές μνήμες με όλoυς τους Κυκλαδίτες, τρώμε τα ίδια πράγματα, διατηρώντας πιθανόν πολύ ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες κατά τόπο. Εδώ καταχωρούμε ελεγμένες πληροφορίες για τα προϊόντα που παράγει το νησί, θέματα που άπτονται των γευστκών συνηθειών των κατοίκων και ειδήσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

 Τα άγρια χόρτα της Μυκόνου 

Η σελίδα καταγραφής της άγριας βρώσιμης μυκονιάτικης χλωρίδας ανανεώνεται, διορθώνεται και συμπληρώνεται συνεχώς. Είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Χρησιμοποιούμε μέρος από την ερευνητική εργασία του συμπολίτη μας γεωπόνου Χρήστου Σαμιωτάκη, του αρχαιολόγου Παναγιώτη Χατζηδάκη και φωτογραφικό υλικό της Ιωάννας Σαμιωτάκη, της Στεφανίας Κρασσά κ.ά. Τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα και με ιδιαίτερη χαρά θα διορθώσουμε ή θα συμπληρώσουμε επιπλέον πληροφορίες. Την επιμέλεια του υλικού και των κειμένων έχει 0 Δημήτρης Ρουσουνέλος.

Διάφορα χόρτα που βρίσκουμε στο νησί της Μυκόνου
Διάφορα χόρτα που βρίσκουμε στο νησί της Μυκόνου

Η συνέχεια εδώ:

http://www.mykonosgastronomia.gr/?page_id=423

ΠΡΟΣΟΧΗ !
Η ανωτέρω σελίδα με το φωτογραφικό υλικό και τις πληροφορίες που αφορούν την βρώσιμη Χλωρίδα της Μυκόνου θα παραμείνει κλειστή για λίγο διάστημα δεδομένου ότι η Λέσχη Γαστρονομίας ετοιμάζεισχετική έκδοση ενός βιβλίου και ανασυντάσσουμε τις πληροφορίες.

Οι μερακλήδες της Μυκόνου

(της Μελίσσας Στοΐλη από το ΒΗΜΑ Gourmet)

Μπορεί να θεωρείται το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου, που έχει προσελκύσει σεφ της διεθνούς κουζίνας, αλλά η Μελίσσα Στοΐλη αποστολή είχε να ανακαλύψει την αυθεντινή γαστρονομική ψυχή του νησιού. Μίλησε με τους ντόπιους, γνώρισε τα προϊόντα και γεύτηκε τοπικές νοστιμιές που αξίζει να το γνωρίσουμε.

Ο κυρ-Νίκος Βαμβακούρης στο φούρνο του. Τον γνωστό φούρνο του Γιώρα, ονομαστό ξυλόφουρνο μοναδικό στο είδος του ζωντανό μνημείο πολιτισμού.

Ο κυρ-Νίκος Βαμβακούρης στο φούρνο του. Τον γνωστό φούρνο του Γιώρα, ονομαστό ξυλόφουρνο μοναδικό στο είδος του ζωντανό μνημείο πολιτισμού.

Η συνέχεια εδώ: http://www.mykonosgastronomia.gr/?page_id=218