Πίτες, Κούμουλα, κοπανιστή …κι όρεξη να μη μας λείψει

Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

Μύκονος Δευτέρα, 21 Ιαν. 2013

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Καλός καιρός, καλή συντροφιά, όμορφες κουβέντες,έκαναν την χθεσινή τακτική συνάντηση της λέσχης στο καφέ-«Μπάρκο» ενδιαφέρουσα και απολαυστική.

Συζητήσαμε
– την ανάγκη εμπλουτισμού της ιστοσελίδας μας
http://www.mykonosgastronomia.gr/

– την κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας την ερχόμενη Κυριακή 27/01/13 κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας μας συνάντησης για καφέ στο «Μπάρκο» (Παλιό Λιμάνι) μετά τις 12 το μεσημέρι.

– την διοργάνωση επίδειξης του τρόπου παρασκευής κρεμμυδόπιτας από μαγείρισσες του νησιού (σημειωτέον, όποιος θέλει να διδάξει κάποιο θέμα, είτε θεωρητικό, είτε πρακτικό, είτε έχει πρόταση συγκεκριμένη για σεμινάρια – ιδιαίτερα αν υπάρχει και πρόταση για προσφερόμενο χώρο για τη διεξαγωγή τους να επικοινωνήσει με τον Δημήτρη Ρουσουνέλο 6944393323 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση scala@otenet.gr )

– την πιθανότητα να είμαστε μαζί την Καθαρά Δευτέρα για τα Κούμουλα σε κάποια παραλία του νησιού ή στη Ρήνεια καιρού επιτρέποντος. Η συμμετοχή όλων είναι ελεύθερη κι ο καθένας φέρνει τα νηστίσιμά του και το καλαθάκι του.

– την πιθανότητα διοργάνωσης Ημερίδας (αρχές Ιουνίου ή τον Σεπτέμβριο) με θέμα την «Κοπανιστή» με συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και γευσιγνωστών.

– την πιθανότητα επεξεργασίας πρότασης σε συνεργασία με το Ξ.Ε.Ε. και το Σωματείο Ξενοδόχων Μυκόνου για την μυκονιάτικη εκδοχή του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό»

– Στο πλαίσιο της επιθυμίας πολλών μελών της Λέσχης να έχουν μια γνωριμία με τη βρώσιμη χλωρίδα του νησιού και τον τρόπο που παραδοσιακά την διαχειριζόμαστε δημιουργήθηκε «Ομάδα τροφοσυλλεκτών». Σκοπός της ομάδας είναι με σεβασμό και κανόνες να συλλέγουμε όσα βρώσιμα μας προσφέρει η γη και η θάλασσα του νησιού. Αυτό θα μας φέρει σε στενή επαφή με την φύση, θα ανακαλύψουμε όσα προσπερνούσαμε, θα βιώσουμε την έννοια της εποχικότητας και θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης στις μαγειρικές μας δημιουργίες.
Ήδη προγραμματίσαμε την πρώτη μας δράση. Συλλογή και ταυτοποίηση αυτοφυών βρωσίμων χόρτων με οδηγό την έμπειρη και αγαπητή τροφοσυλλέκτρια Βούλα Ξυδάκη. Η ομάδα στην συγκεκριμένη δράση απαραίτητα πρέπει να είναι ολιγομελής και δεν μπορεί να ξεπερνά τα 10 άτομα. Επιθυμία μας είναι να έχουμε μια πρώτη επαφή και γνωριμία άμεσα (εντός της εβδομάδας) καιρού επιτρέποντος. Η βόλτα μας εκτός από χρήσιμη πρέπει να είναι απολαυστική. Όσοι και όσες θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή ή σε μελλοντικές τροφοσυλλεκτικές δράσεις, δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν με τον Γιώργο Ριζόπουλο στο e-mail: grgreece@gmail.com και στο τηλέφωνο 6942934727
Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Κυριακάτικο στέκι. Ετικέτες: , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.