Συνεχίζουμε νόστιμα, ανοιχτά, με καρδιά και …χωρίς ένα ευρώ!

LGM-logo-profinal s

Με ιδιαίτερη χαρά η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου συνεχίζει τις συναντήσεις της.
Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου θα είμαστε όπως κάθε βδομάδα στο καφέ Μπάρκο (Παλιό Λιμάνι) με μια ακόμα παρασκευή παραδοσιακής πίτας. Αυτή τη φορά βγαίνουμε έξω από τα στενά σύνορα της Μυκόνου και θα γνωρίσουμε με τη βοήθεια της φίλης Βάσως Χαρχαντή μια στριφτή χορτόπιτα φτιαγμένη με λεπτό φύλλο και χόρτα άγρια του αγρού και καλλιεργούμενα του κήπου. Ο τρόπος της Βάσως, με επιρροές από την ιδιαίτερη πατρίδα της τον Λόγγα του νομού Τρικάλων, αναμένεται από τους φίλους της Λέσχης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τετάρτη λοιπόν με στριφτή χορτόπιτα στις 17.00

Κυριακάτικο στέκι Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου 10.02.13

Κυριακάτικο στέκι Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου 10.02.13

Στο ίδιο Κυριακάτικο στέκι που μας φιλοξενεί για τον χειμώνα συναντηθήκαμε για να απολαύσουμε καφεδάκια και ουζάκια συνοδευόμενα από καλούδια που έφτιαξαν και πρόσφεραν διάφοροι φίλοι.  Ο καιρός ήταν φορτωμένος, έδειχνε τα δόντια του αγριεμένος, γι αυτό και η συνάντηση έγινε στη φιλόξενη μέσα αίθουσα του καφενείου Μπάρκο.

Ο καφές είχε για παρέα του:

– ένα κέικ φτιαγμένο από τη φίλη Αννίτα Γιαννοπούλου,

– εκλεκτά σοκολατάκια από λευκή, μαύρη και γάλακτος σοκολάτα που παρασκεύασε και προσέφερε ο καλός φίλος ζαχαροπλάστης Νίκος Κουκιάσας

– ο φίλος Παναγιώτης, που κάθε φορά μας προσφέρει την απόλαυση της κολοκυθόπιτάς του, αυτή τη φορά προσκεκλημένος από φίλες της Λέσχης, ήρθε και την έφτιαξε επί τόπου. Να ‘ναι καλά!

δυο σμέρνες από την Πάγκα του Γιαλού στα χέρια του Ριζόπουλου

δυο σμέρνες από την Πάγκα του Γιαλού στα χέρια του Ριζόπουλου

Η φιλική ατμόσφαιρα ζέστανε τις καρδιές. Τα τσίπουρα και τα ούζα συνόδεψαν την σμέρνα σαβόρε,

σμέρνα, αλεύρι, σκόρδο, ξύδι, δεντρολίβανο

σμέρνα, αλεύρι, σκόρδο, ξύδι, δεντρολίβανο

ένα νοστιμιτζίδικο μεζεκλίκι που προσέφερε στην παρέα ο Γιώργος Ριζόπουλος

στην πιατέλα τεμαχισμένες οι σμέρνες με σάλτσα σαβόρε

στην πιατέλα τεμαχισμένες οι σμέρνες με σάλτσα σαβόρε

Προγραμματίζουμε ήδη επισκέψεις γνωριμίας με τυροκομεία, κήπους, φούρνους, ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια του νησιού και συνεχίζουμε τις εξορμήσεις γνωριμίας με την άγρια χλωρίδα της Μυκόνου.

Η ιστοσελίδα μας http://www.mykonosgastronomia.gr/

συνεχίζει να αποτελεί πηγή ενημέρωσης και τράπεζα πληροφοριών για θέματα γεύσης και πρωτογενούς παραγωγής του νησιού και όλων των Κυκλάδων.
Σε επαφή μας με συμπατριώτες Κυκλαδίτες που αγαπούν και ασχολούνται με το αντικείμενο της κουζίνας των νησιών, πήραμε την υπόσχεση ότι θα στηρίξουν την προσπαθειά μας με κείμενα και ενημερωτικό υλικό. Στόχος μας είναι η παροχή στο κοινό της όσο γίνεται πιο σωστής και τεκμηριωμένης πληροφορίας για τον κάθε τόπο.

Θέλουμε για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσουμε όλους, ιδιώτες και επιχειρήσεις για την συμμετοχή και την αρωγή σε είδη και υπηρεσίες. Οι εκδηλώσεις μας είναι ανοικτές σε όλους. Ο προγραμματισμός μας συναποφασίζεται ανοικτά και δημόσια. Είναι για όλους πολύ σημαντικό το γεγονός ότι προχωράμε σε δύσκολες συγκυρίες δημιουργώντας ενδιαφέρον για θέματα γεύσης και διατροφής στο νησί μας, χωρίς να ξοδεύουμε ούτε ένα ευρώ.

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Κυριακάτικο στέκι. Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.