Τραχανάς …από τα αλώνια στα σαλόνια!

Kύκλος «ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ»
Στην συνάντηση σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου ώρα 6 το απόγευμα επιστρέφουμε πάλι στο καφέ «Μπάρκο» για να παρακολουθήσουμε την παρασκευή τραχανά. Η Γεωργία Μασάκη θα μας πει δυο λόγια για τον γλυκό τραχανά, τις «χάχλες» και τρόπους μαγειρικής τους, ενώ η Βάσω Χαρχαντή, θα μας δείξει βήμα-βήμα τη διαδικασία παρασκευής του ξινού τραχανά. Ήδη έχει αφήσει γάλα να ξινίσει κι έχει δουλέψει το προζύμι της και η παρουσίαση θα είναι για μια ακόμα φορά παραστατική και πολύ ενδιαφέρουσα.
Στη συνέχεια ο συμπολίτης μας Παναγιώτης Μενάρδος, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου M-eating της οδού Νικ. Καλογερά στη Χώρα, θα μας παρουσιάσει σύγχρονους τρόπους με τους οποίους ο τραχανάς -ένα παραδοσιακό προϊόν- περνά αναβαθμισμένος πια την πόρτα των εστιατορίων και των ξενοδοχείων.
Δεν βλέπουμε την ώρα λοιπόν να ‘ρθει απόψε Τετάρτη 13.3.13 στις 6 μμ στο καφέ Μπάρκο η στιγμή, που ο τραχύς τραχανάς από τα αλώνια θα μερώσει και θα περάσει στα σαλόνια. Ο Παναγιώτης υπόσχεται να τον δούμε να λούζεται ζωμό κότας, να συνοδεύει λαχανικά, να κάνει παρέα σε γαρίδες, να μπαίνει στο τηγάνι…

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Μαγειρέματα. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.