Ζυμώνουμε ψωμιά και ψωμάκια

LG Mykonou-ZYMWNOUME

Ψωμιά και ψωμάκια, γιορτινά και γαμήλια, απλά και καθημερινά, απαλά και αφράτα και άλλα αυστηρά, δυνατά, κάποτε λίγο σκληρά αλλά και διπλοψημένα (παξιμάδια) που κρατούν πολύν καιρό καθώς και κουλούρια για κάθε περίσταση.
Καθένα αποπνέει το φως και τη γεύση του τόπου του αφού ακόμη και η ιδιαίτερη σύσταση του νερού επηρεάζει τη γεύση του ψωμιού από τόπο σε τόπο… Εύη Βουτσινά-Γεύση Ελληνική

Ζυμώνουμε: ψωμιά και ψωμάκια.

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου επανερχόμαστε στο ζύμωμα του ψωμιού. Αυτή την φορά όχι στον ξυλόφουρνο του Θοδωρή Βλασσόπουλου, αλλά στο χώρο του cafe Μπάρκο. Το ζύμωμα και το ψήσιμο του ψωμιού και των αρτοπαρασκευασμάτων είναι μια σημαντική διαδικασία με τεράστια πολιτισμική και διατροφική σημασία. Είναι γι αυτό σημαντικό να γνωρίζουμε τα βασικά βήματα της παρασκευής ενός ψωμιού, ώστε να μπορούμε πέρα από το να τιμούμε την παράδοση να καλύπτουμε τις δικές μας ανάγκες και να δημιουργούμε ψωμιά με τις δικές μας επιθυμητές γεύσεις.

Παραμένουμε στα βασικά λοιπόν με ένα ακόμα βήμα στο οποίο θα μας οδηγήσει η φίλη Μίκα Λοΐζου Βουλγαράκη από την Άνω Μερά που αφορά στην παρασκευή ψωμιού με μια βασική συνταγή και στη συνέχεια θα φτιάξει ελιόψωμο, τυρόψωμο κλπ.
Με την ευκαιρία, ανταποκρινόμενη στην επιθυμία και το ενδιαφέρον όλων μας, η φίλη Λούντα Ονουφέρκο από την Πικάντικη Γωνιά, ανταποκρίθηκε στην επιθυμία μας και θα φτιάξει κλασσικές πίτες (για σουβλάκι), μια απλή συνταγή που μπορούμε όλοι να φτιάξουμε στο σπίτι.

Αυτά και άλλα σημαντικά και νόστιμα θα συμβούν στο φιλόξενο καφέ-Μπάρκο την Τετάρτη 11 Μαρτίου με ώρα έναρξης 6:00 το απόγευμα.
Θα προσπαθήσουμε να αρχίσουμε ακριβώς στην ώρα μας.
Οι εκδηλώσεις μας είναι ανοικτές σε όλους χωρίς καμμιά υποχρέωση οικονομική ή άλλη. Μόνο καλή καρδιά κι ακόμα καλύτερη διάθεση για να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα, να μοιραστούμε γνώσεις και να τις πάμε παραπέρα.

Κατηγορίες: Μαγειρέματα. Ετικέτες: , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.