Φτιάχνουμε σπιτικό γιαούρτι κι ένα τυράκι απλό και νόστιμο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

φωτογραφία Μαγδαληνή Ξεναρίου

Την Τετάρτη 9.3.16 συνεχίζουμε τον Kύκλο των συναντήσεων της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου, που έχουν θέμα την οικιακή διαχείριση του γάλακτος. Μετά από δυο συναντήσεις αφιερωμένες σε παραδοσιακά Μυκονιάτικα τυριά φτιάχνουμε γιαούρτι με απλό τρόπο βολικό για τυροκόμιση στο σπίτι.
Αυτή τη φορά μαζί μας θα είναι ο Θοδωρής Κουκάς από το Τυροκομείο Μυκόνου. Ο συμπολίτης μας, ένας πρωτοπόρος σύγχρονος επαγγελματίας τυροκόμος και απόφοιτος της εξαιρετικής Σχολής των Ιωαννίνων θα μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της τυροκομίας και θα λύσει κάθε απορία μας. Η συνάντηση αυτή αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.
Ftiahnoume spitiko giaourti Leshi Gastronomias Mykonou 2016
Στο κενό μέχρι να πήξει το γιαούρτι μας, ο Δημήτρης Ρουσουνέλος, θα φτιάξει με κοινό παστεριωμένο γάλα του εμπορίου, ένα απλό, γρήγορο και νόστιμο τυράκι με τη διαδικασία πηξίματος με οξύ (λεμόνι, ξύδι κλπ).
Ώρα έναρξης 6:00 μμ στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων της τ. Κοινότητας στην πλατεία Άνω Μεράς.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου που είναι μια άτυπη παρέα φίλων της μαγειρικής, των γαστρονομικών ταξιδιών και των γευστικών αναζητήσεων είναι πάντα ελεύθερη για όλους.
Σας περιμένουμε!

Armeos Mykonos SAM_0661

Φωτο: Σοφία Πλουμιστού

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το πρόγραμμα για την επόμενη Τετάρτη 16.03.16 περιλαμβάνει παρασκευή ψωμιού με προζύμι από τον Νίκο Ανδρ. Γκέλο (αντιδήμαρχο) και
αρτοσκευασμάτων (σησαμωτό κουλούρι τ. Θεσσαλονίκης με ταχίνι) από την Κατερίνα Μπέρτου, στο χώρο του Παλιού Φούρνου της Άνω Μεράς (στο αδιέξοδο του Παιδικού Σταθμού)

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Μαγειρέματα. Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.