Ζυμωτό ψωμί με λάδι και μπελτέ και …λευκό τυρί τ. φέτα στον ορίζοντα

Την Τετάρτη 16 Μάρτη το βράδυ είχαμε μια ακόμα όμορφη και ενδιαφέρουσα συνάντηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου.
Ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκέλος μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία του από το ζύμωμα του ψωμιού στο σπίτι. Εξαιρετικός στην περιγραφή του και αναλυτικός, έλυσε απορίες και ζύμωσε με προζύμι ένα εξαιρετικό ψωμί το οποίο μοιράστηκε μαζί μας στο τέλος με λάδι, αλάτι χοντρό και μυκονιάτικο μπελτέ «Ρεβελάντζε».
Η εκδήλωση έγινε στον Παλιό Φούρνο της Άνω Μεράς, που λειτουργεί σήμερα με την ευθύνη της ιδιοκτήτριας Κατερίνας Μπέρτου η οποία έδειξε στους παρευρισκόμενους τον τρόπο παρασκευής Κουλουριού τύπου Θεσσαλονίκης με ταχίνι.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Δημήτρης Ρουσουνέλος αναφέρθηκε σε στοιχεία που αφορούν το ψωμί σαν προϊόν από τις απαρχές της εμφάνισής του στη διατροφή μας και στην σχέση του με τον ελληνικό διατροφικό πολιτισμό και την Ορθοδοξία. Κλείνοντας έκανε με μια εκτενή αναφορά στην ιστορία του φούρνου και ιδιαίτερα στον εκλιπόντα αγαπημένο φουρνάρη της Άνω Μεράς Γιώρη Κουτσούκο.
Y.Γ. 1  Ευχαριστούμε θερμά την Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου για την ευγενή διάθεση των καρεκλών που χρησιμοποιήσαμε στην εκδήλωση και τον Παλιό τον Φούρνο (Back in the day) για τη φιλοξενία.
Y.Γ. 2  και μετά το μικρό διάλειμα για τα ζυμώματα, καιρός να φτιάξουμε την ερχόμενη Τετάρτη σπιτικό τυρί τύπου φέτα για να απολαύσουμε το προζυμένιο μας ψωμάκι.
Λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε σύντομα!
MYKONOS Gastronomia Psomi IMG_3326 1MYKONOS Gastronomia Psomi IMG_3330 1 MYKONOS Gastronomia Psomi IMG_3332 1MYKONOS Gastronomia Psomi IMG_3334 1 MYKONOS Gastronomia Psomi IMG_3341 1 MYKONOS Gastronomia Psomi IMG_3343 1 MYKONOS Gastronomia Psomia Gkelos 1 LGM-PSOMI me prozymi sto spiti Mykonos Gastronomia

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: , , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.