Ταξίδι στις Κουζίνες των λαών: Ουκρανία

Ukraine Cuisine in Mykonos_gastronomia _Pikantiki GoniaΠιροσκί, Τσεμπουρέκ και Τουρσιά

Έτοιμοι για ένα ακόμα ταξίδι στις κουζίνες των λαών είναι η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου. Έχουμε ήδη κάνει μια γνωριμία με την μαγειρική στην γειτονική Ιταλία, στο Μαρόκο, στην Ρωσία, στην Ουκρανία, στον Πόντο.
Έτσι μετά από πρόσκληση της Λούντα Ονουφέρκο, που είναι από την αρχή φίλη της Λέσχης μας, με ιδιαίτερη χαρά θα είμαστε ξανά στον χώρο του εστιατορίου της. Οι δυο προηγούμενες συναντήσεις μας στην «Πικάντικη Γωνιά» είχαν ενθουσιάσει και περιελάμβαναν 2 μεγάλα Ρωσσο-Ουκρανικά γευστικά κεφάλαια:
– την παρασκευή χειροποίητων ζυμαρικών και
– την παρασκευή και κονσερβοποίηση εξαιρετικών τουρσιών.

Αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε βήμα-βήμα μερικές ακόμα συνταγές παραδοσιακών πιάτων όπως τα εμβληματικά Πιροσκί, τα Τσεμπουρέκ και κάποια ενδεικτικά Τουρσιά που ζητήθηκαν από επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες μέλη της Λέσχης.
Τα Ceburek και τα πιροσκί είναι μεζεκλίδικα πιάτα (όχι αποκλειστικά της Ουκρανίας) αλλά από τα αγαπημένα της Κυριακής που μαζεύεται η οικογένεια στο σπίτι και τα κάνουν συχνά, γιατί είναι απλά στην προετοιμασία τους και γρήγορα στην παρασκευή τους, ενώ έχουν παράλληλα διάφορες εναλλακτικές στην επιλογή της γέμισης. Τα τουρσιά έχουν την ιδιαιτερότητα ότι γίνονται κυρίως με μαρινάδες και δεν είναι τα κλασσικά «ξυδάτα» που γνωρίζουμε.
Η ενδιαφέρουσα μαγειρική αυτή συνάντηση εντάσσεται στον Κύκλο: «Ταξίδι στις κουζίνες των λαών».

Το εστιατόριο Πικάντικη Γωνιά -τηλ. 22890 27238 – βρίσκεται στον δρόμο Χώρας-Πλατύ Γιαλού στην περιοχή Γλάστρος και η εκδήλωση προγραμματίζεται να αρχίσει στις 5:45 μμ
Τετάρτη 30 Μάρτη με την είσοδο πάντα ελεύθερη.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Μαγειρέματα. Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.