Κι από την απολαυστική κουζίνα της Ουκρανίας στην …Κρήτη!

Leshi Gastronomias Mykonou Kouzina Ukraine 2 Pikantiki GoniaΤουρσί, Πιροσκί και Τσεμπουρέκ
Απολαυστικό όπως ήταν αναμενώμενο το χτεσινό μας ταξίδι στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή όπου βήμα-βήμα ακολουθήσαμε με τις οδηγίες της Λούντα Ονουφέρκο και της μητέρας της Λέσια Ονουφέρκο, μερικές ακόμα συνταγές παραδοσιακών πιάτων της πατρίδας τους.
Leshi Gastronomias Mykonou Kouzina Ukraine 01 Pikantiki Gonia
Είδαμε λοιπόν και εξηγήθηκε αναλυτικά πως φτιάχνονται τα Τουρσί και ενδεικτικά το τουρσί λάχανο με το ίδιο το ζουμί του και αλάτι και το τουρσί μελιτζάνα που εμβαπτίζεται σε μαρινάδα ειδικα φτιαγμένου σιροπιού με μυρωδικά. Και τα δυο είναι εξαιρετικά φίνα στη γεύση χωρίς το συνηθισμένο βαρύ τούρσεμα με το ξύδι και το αλάτι που έχουν τα έως τώρα γνωστά μας.
Απλά εντυπωσιακά και εξαιρετικά στη γεύση και στην παρασκευή.
Leshi Gastronomias Mykonou Kouzina Ukraine 1
Τα εμβληματικά Πιροσκί πλάστηκαν που η παράδοση τα θέλει να είναι γεμισμένα με μια μεγάλη ποικιλία από υλικά, παρουσιάστηκαν στην πιο απλή μορφή τους: με γέμιση πατάτας και με γέμιση από φάβα.
Νόστιμα, θρεπτικά, εύκολα με απλό ζυμάρι και  πλούσια γεύση.

Leshi Gastronomias Mykonou Kouzina Ukraine 3 Pikantiki Gonia
Τέλος, τα νοστιμότατα Τσεμπουρέκ (Ceburek) με γέμιση χοιρινού κιμά με μπόλικο κρεμύδι, γέμισαν το στόμα μας έτσι ζεστά-ζεστά που τα δοκιμάσαμε με το ωραίο τρυφερό και τραγανιστό φύλλο τους πρόσφεραν στα μέλη και τους φίλους της Λέσχης μια ακόμα γευστική εμπειρία.
Leshi Gastronomias Mykonou Kouzina UkraineΕυχαριστούμε ιδιαίτερα την οικογένεια της Λούντα και το προσωπικό του εστιατορίου Πικάντικη Γωνιά στον Γλάστρο της Μυκόνου, που μοιράστηκαν μαζί μας τη γνώση και την εμπειρία τους σε ένα ακόμα γευστικό ταξίδι μας και για το απλόχερο κέρασμα ποικιλίας από τουρσιά και μεζεκλίκια που έγιναν εκείνη την ώρα ζεστά και αγαπησιάρικα, κάνοντάς μας να νοιώσουμε σαν μέλη της ίδιας μεγάλης οικογένειας που μοιράζεται ένα ωραίο απόγευμα.

Μικρό πέρασμα από την Κουζίνα της Κρήτης

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται επιστρέφοντας στα πάτρια.
Αυτή τη φορά το καράβι της Λέσχης πιάνει Κρήτη. Θα κάνουμε μια νόστιμη επίσκεψη και γνωριμία με απλές Κρητικές παρασκευές κυρίως από την περιοχή του Ρεθύμνου και των Σφακίων.
Μαζί μας στο τιμόνι ο μάγειρας Μανώλης Φουρναράκης, Κρητικός στην καταγωγή, προγραμματίζει να μας ξεναγήσει στον πλούσιο και νόστιμο κόσμο της μικρής πίτας, με διαφορετικά ζυμάρια και με βάση κυρίως το τυρί και τον μάραθο που είναι στην εποχή του.

Pita Sfakiani
Ανάμεσά τους:
Καλιτσούνια Ρεθυμνιώτικα με νωπό ανθότυρο και με μάραθο,
Πίτες Ανεβατές με τυρί και με μάραθο,
Σφακιανή πίτα με τυρί και μαραθόπιτα

Η μαγειρική συνάντησή μας αυτή τη φορά θα φιλοξενηθεί από τον φίλο Νίκο Κλειδάκη και την οικογένειά του στο εστιατόριό τους το Gallop, που βρισκεται στην κατηφόρα λίγο πριν τον Πλατύ Γιαλό αριστερά, απέναντι από το ξεν. Mykonos Blue.
Ημέρα Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα 06:00 μμ
Είσοδος πάντα ελεύθερη.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Μαγειρέματα. Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.