Πίτες και πιτάκια από την Κρήτη στον Πλατύ Γιαλό με τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

Leshi Gastronomias Mykonou KRITIKI KOUZINAΤοπικές Κουζίνες: Κρήτη
Αύριο Τρίτη 5 Απριλίου η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου συνεχίζοντας τα νόστιμα ταξίδια της πιάνει το λιμάνι του Ρεθύμνου. Γεύσεις από την πατρίδα του την Κρήτη θα μοιραστεί μαζί μας ο μάγειρας Μανώλης Φουρναράκης.
Από το εύρος της μεγάλης αυτής κουζίνας -που μοιάζει αν όχι να αποτέλεσε την μήτρα, τουλάχιστον να μπόλιασε δεκάδες τοπικές νησιωτικές κουζίνες- θα περιοριστούμε κυρίως στις μικρές πίτες, τα πιταράκια, που γίνονται στο τηγάνι και κάποιες παλιότερα ψήνονταν σε καυτές μεταλλικές επιφάνειες.
Ανάμεσά τους:
Καλιτσούνια Ρεθυμνιώτικα με νωπό ανθότυρο και με μάραθο,
Πίτες Ανεβατές με τυρί και με μάραθο,
Σφακιανή πίτα με τυρί &
Μαραθόπιτα

Ο Μανώλης Φουρναράκης είναι Κρητικός στην καταγωγή και στην παρουσίασή του θα δουλέψει με βάση το τυρί και τον μάραθο που είναι στην εποχή του και θα μας δείξει διαφορετικά ζυμάρια από το Ρέθυμνο και τα Σφακιά.

Εστιατόριο GALLOP στον Πλατύ Γιαλό

Η μαγειρική συνάντησή μας που εντάσσεται στον Κύκλο: Τοπικές Κουζίνες, αυτή τη φορά θα φιλοξενηθεί από τον Νίκο Κλειδάκη και την οικογένειά του στο εστιατόριό τους το Niko’s-Gallop. Βρισκεται στην κατηφόρα του Πλατύ Γιαλού, αριστερά κατεβαίνοντας, απέναντι από το ξενοδοχείο Mykonos Blue.
Ημέρα Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα 06:00 μμ
Είσοδος πάντα ελεύθερη.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Μαγειρέματα. Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.