Κρασανοίξια 2016: Οι ερασιτέχνες οινοποιοί της Μυκόνου ανοίγουν τα φρέσκα τους κρασιά

krasanoixia-16-eros-mykonos
Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας που γιορτάζουν οι ερασιτέχνες αμπελουργοί του νησιού. Είναι ο τέταρτος χρόνος που συνεχίζουν ακάθεκτοι να μοιράζονται με τον κόσμο του νησιού, με τους φίλους και τα μέλη του Ερασιτεχνικού Οινοελαιουργικού τους Συλλόγου -του ΕΡ.Ο.Σ., δηλαδή, όπως είναι ευρύτερα γνωστός- το άνοιγμα των φρέσκων τους κρασιών.
Τα Κρασανοίξια 2016  έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και θα φιλοξενηθούν στην Πικάντικη Γωνιά (της Λούντα) στον Γλάστρο με ώρα έναρξης την 7:30 μ.μ. Είναι πάγια συνήθεια πλέον στις συναντήσεις του ΕΡ.Ο.Σ, τα μέλη να φέρνουν μαζί τους τα κρασιά και τους μεζέδες που έχουν ετοιμάσει από το σπίτι. Έτσι μοιραζόμαστε το βρισκούμενο σε μια μεγάλη παρέα ή και σε πολλές μικρότερες σε πνεύμα συλλογικό, φιλικό και αλληλέγγυο.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους τους φίλους του κρασιού και του ΕΡ.Ο.Σ.
Στη διάρκειά της διενεργείται γευσιγνωσία/διαγωνισμός μεταξύ των μελών του συλλόγου μας. Την ευγενική και ενθουσιώδη αυτή άμιλλα κρίνει 3μελής Επιτροπή και απονέμονται έπαινοι για τρεις κατηγορίες κρασιού (Λευκό, Ερυθρό, Γλυκύ). Οι συμμετέχοντες στη γευσιγνωσία με κρασιά τους παρακαλούνται να φέρουν δείγματα μια με δυο ώρες νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης.
Χαρά μας να είστε εκεί, να γευτούμε τον καρπό του κόπου μας, να μοιραστούμε στα τραπέζια το φίλεμα της καρδιάς μας και να διασκεδάσουμε.
Οι φίλοι της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου συμμετέχουν με ιδιαίτερη χαρά στην εκδήλωση. Θεωρούμε ότι δραστηριότητες όπως αυτές του ΕΡ.Ο.Σ. που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της καλλιέργειας της Ελιάς και του Αμπελιού στη Μύκονο, όπως και στην παραγωγή οίνου, ελαιολάδου, επιτραπέζιων σταφυλιών και βρώσιμων ελιών, αποτελούν προσπάθειες που εμπλουτίζουν ποιοτικά το Μυκονιάτικο τραπέζι.
Το Σάββατο στις 7:30 θα είμαστε εκεί στην Πικάντικη Γωνιά, με το κέφι και την καλή μας διάθεση κι όσοι μπορούμε …με το καλαθάκι μας!

Σημείωση:
για παραδόσεις
κρασιών Γευσιγνωσίας νωρίτερα,
τηλ. 6944393323

 

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις. Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.