3η ετήσια Γευσιγνωσία (και Μυκονιάτικου!) Ελαιολάδου


Εμείς την Πρωταπριλιά λέμε Αλήθειες για το Ελαιόλαδο.
Ακούγεται σαν ψέμα κι όμως είναι αληθινό.
Προχωράμε αυτό το Σάββατο, ΝΑΙ την Πρωταπριλιά, στην 3η Γευσιγνωσία Μυκονιάτικου Ελαιολάδου.
Για να μάθουμε να το παράγουμε σωστά, να το επιλέγουμε σωστά, να το αποθηκεύουμε σωστά.
Διότι, άειντε και η καλή σου η κουμπάρα σου στέλνει με τον ντενεκέ από το χωριό, το δικό της λάδι (το καλύτερο του κόσμου!).
Πώς το αποθηκεύεις;
Όχι πες!
Εμείς θα επιμείνουμε. Έχουμε το καλύτερο τρόφιμο στα χέρια μας, ένα δώρο της φύσης. Πρέπει να του φερόμαστε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή την πολύτιμη γνώση ο ΕΡ.Ο.Σ. και η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου την προσφέρουν για μια ακόμα φορά δωρεάν σε όσους ενδιαφέρονται.

Να ναι καλά ο καλός φίλος πια του Ερασιτεχνικού Οινοελαιουργικού Συλλόγου και του νησιού μας, της Μυκόνου, ο εξαίρετος γνώστης του αντικειμένου «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» Γιάννης Καρβέλας*. Θα είναι πάλι κοντά μας αυτό το Σάββατο 01.04.17 και ώρα 7:00 μμ, στην Αίθουσα της τ. Κοινότητας στην πλατεία Άνω Μεράς.

Πρόκειται για την (αναβληθείσα προ εβδομάδων) «Ετήσια Γευσιγνωσία Μυκονιάτικου Ελαιόλαδου» που διοργανώνεται (για 3η φορά) από τον Ερασιτεχνικό Οινοελαιουργικό Σύλλόγο (ΕΡ.Ο.Σ. Μυκονίων).

Η διοργάνωση μιας τέτοιας Γευσιγνωσίας,που γίνεται σε συνεργασία με την Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου και το γεγονός ότι κάθε χρόνο έχουμε μια τέτοια εκτενή και ουσιαστική αναφορά στην τοπική παραγωγή ελαιολάδου μας κάνει υπερήφανους. Ο Γιάννης Καρβέλας  είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και εισηγητής σεμιναρίων για το Ελαιόλαδο. Για τρίτη χρονιά έρχεται σαν καλεσμένος του ΕΡ.Ο.Σ. για να μας εξηγήσει με τον απλό, κατανοητό και μοναδικό του τρόπο:
πως επιλέγουμε, πως το αποθηκεύουμε και το καταναλώνουμε, τι προσέχουμε και τι πρέπει να γνωρίζουμε γενικώς για το Ελαιόλαδο και ιδιαίτερα το Εξαιρετικό Παρθένο.
Θα μάθουμε να κρίνουμε και θα δοκιμάσουμε ελαιόλαδα από την Μύκονο καθώς και βραβευμένα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα απ’ όλη την Ελλάδα.

Ειδικά για εμάς τους καλλιεργητές, στόχος μας πάντα είναι να έχουμε σοδειά με καλό και υγιή καρπό ώστε να φτάσουμε στο ελαιοτριβείο με τις καλύτερες προοπτικές ποιότητας. Θα δούμε μαζί με τον κ. Γιάννη Καρβέλα με την εισήγησή του και με τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας: τι πρέπει να προσέχουμε στα διάφορα στάδια της καλλιέργειας της Ελιάς. Την Καλλιεργητική δηλαδή φροντίδα της Ελιάς, την συγκομιδή, την ελαιοπαραγωγή, όλα τα βήματα που χρειάζονται την προσοχή μας, από το χωράφι ως το Λιοτρίβι.

Ελαιόδενδρα στην Μερχιά της Μυκόνου

Όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουμε τα ελαιόλαδα της φετινής παραγωγής τους παρακαλούνται όπως μέχρι την Παρασκευή 31 Μάρτη επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του ΕΡ.Ο.Σ. Δημήτρη Ρουσουνέλο στο τηλ. 6944393323 ή τον γραμματέα Γιάννη Μπαρμπαρή στο τηλ. 6977201491 και τους παραδώσουν ένα μικρό μπουκάλι (δείγμα) με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν: όνομα καλλιεργητή, τόπο, ποικιλία.

Σημειώστε την ημερομηνία: Σάββατο 1 Απρίλη 2017 ώρα 07:00 μμ στην φιλόξενη Αίθουσα Εκδηλώσεων της τ. Κοινότητας στην πλατεία Άνω Μεράς, που μας παραχωρεί ευγενικά η Τοπική Κοινότητα του Δήμου Μυκόνου.

Η είσοδος ελεύθερη.
Σας περιμένουμε όλους: καταναλωτές, μάγειρες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες και καλλιεργητές. Είναι μια σημαντική εκδήλωση. Μην τη χάσετε!

* Ο Γιάννης Καρβέλας είναι
Olive Oil Expert
της Paratus Hellas
βλ. http://www.paratuseurope.eu/
και https://www.facebook.com/PARATUSOliveOil/

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις. Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.