Ένα νόστιμο ταξίδι, με Γεύση από Μύκονο …για την Μύκονο. Αυτή τη φορά με την Τυροβολιά!

Πριν από 3 χρόνια, η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου –μια άτυπη ομάδα από την Μύκονο, με ενδιαφέροντα που αφορούν την γεύση, την μαγειρική και τα τοπικά προϊόντα- με την αρωγή συλλογικοτήτων και φορέων, είχε δημιουργήσει αίσθηση στο πανελλήνιο με την διοργάνωση ενός Επιστημονικού, Παραγωγικού, Γαστρονομικού και Δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος νόστιμου 3-ημέρου με θέμα την Κοπανιστή.
Κάποιοι τότε έμαθαν ότι η Μύκονος εκτός από την θέση της ανάμεσα στους πρωτοπόρους του τουρισμού στην Ελλάδα, έχει και ένα τυρί που ωρίμασε πια αρκετά και αξίζει μια ακόμα ματιά με τους όρους που επιβάλει σήμερα η εποχή μας.

Τυροβολιά, παραδοσιακό λευκό τυρί της Μυκόνου.
Φωτογραφία της Βούλας Ξεναρίου

Σκεπτόμαστε να το πάμε ακόμα παραπέρα. Να διευρύνουμε τη ματιά μας στην Μυκονιάτικη Τυροκομία, με ένα προϊόν που αποτελεί επί της ουσίας τη βάση για κάποια από τα ονομαστά παραδοσιακά μας πιάτα (πίτες κλπ), ενώ παράλληλα αποτελεί την γενεσιουργό πρώτη ύλη για την δημιουργία της Κοπανιστής και όχι μόνο.
Το προϊόν που επιλέξαμε σαν ομάδα και πιστεύουμε ότι αξίζει την υποστήριξή μας, είναι η Τυροβολιά.
Ο στόχος μας είναι να αναδειχθεί, να αποκτήσει ευρύτερο ενδιαφέρον παραγωγικό, γαστρονομικό, εμπορικό.
Επιθυμία μας είναι μέσα από τα προϊόντα μας να διευρύνουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών του νησιού για γεύσεις που παράγονται στο νησί της Μυκόνου.
Επιλέγουμε την Τυροβολιά γιατί πιστεύουμε ότι πέρα από την παραδοσιακή μαγειρική, είναι ένα τυρί που έχει δυνατότητες να αναδειχθεί περαιτέρω σαν υλικό στην κουζίνα μας.
Τέλος την επιλέγουμε γιατί την παράγουν οι αγρότες/κτηνοτρόφοι του νησιού μας εδώ και αιώνες και ως τις μέρες μας. Επί πλέον σήμερα έχουμε τη χαρά να παράγεται οργανωμένα και τυποποιημένη στα δυο σύγχρονα και σημαντικά τυροκομεία της Μυκόνου. Άρα έχουμε ένα προϊόν δυναμικό, με σοβαρή ποσότητα παραγωγής, το οποίο μπορεί και τυπικά και ουσιαστικά να ταξιδέψει και πέρα από τα όρια του νησιού.
Είναι ένα προϊόν που αξίζει την προσοχή μας.
Πάμε λοιπόν για ένα νόστιμο ταξίδι, που σας καλούμε να το ταξιδέψουμε μαζί, μάγειρες, παραγωγοί, καταναλωτές, γευσιγνώστες.
Με Γεύση από Μύκονο …για την Μύκονο.
Αυτή τη φορά με την Τυροβολιά!
Η Εκδήλωση προγραμματίζεται για το 2018 (αρχή ή τέλος της καλοκαιρινής σεζόν)

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Εκδηλώσεις. Ετικέτες: , , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.