Γεύση από Μύκονο, ένα ξαραθύμιο!

Χτες Σάββατο, 2/2/19 το απόγευμα, στην Έκθεση Εξποτροφ ήταν η σειρά της Μυκόνου να συμμετάσχει στο αφιέρωμα «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ».
Το νησί μας εκπροσωπήθηκε από την μαγείρισσα Ειρήνη Ζουγανέλη, τον μάγειρα/εστιάτορα Παναγιώτη Μενάρδο και τον ζαχαροπλάστη Νίκο Κουκιάσα.

Με κεντρικό θέμα τα μυκονιάτικα χοιροσφάγια και στοιχεία τοπικής μαγειρικής από την παρακαταθήκη του νησιού μας, παρουσιάστηκαν μπροστά στο κοινό της Έκθεσης τα εξής:

Από την Ειρήνη Ζουγανέλη:
Κεφτέδες Μυκόνου Χοιροσφαΐσιοι με βάση τον κομμένο στο χέρι χοιρινό κιμά και μυρωδικά όπως θρύμπη, ρίγανη κ.ά.
Λαρδί με λάχανα, που μαζί με την χοιροκεφαλή αποτελούν το κεντρικό πιάτο της βραδιάς του χοιροσφαγιού.

Από τον Παναγιώτη Μενάρδο:
Σύγλινο Μυκόνου, μια παραλλαγή των παραδοσιακών μυκονιάτικων σύσσερων, σε συνδυασμό με φάβα.

Από τον Νίκο Κουκιάσα:
Παγωτό Μελόπιτα, με τα αρώματα και τις φίνες γεύσεις της παραδοσιακής μυκονιάτικης μελόπιτας να πλημμυρίζουν το στόμα και
Παγωτό Αμυγδαλωτό, με τα ντελικάτα αρώματα του γνωστού, εκλεκτού μυκονιάτικου γλυκίσματος να δίνουν μια διαφορετική νότα δροσιάς.

Ξαραθύμιο σωστό η δημιουργική είσοδος παραδοσιακών γεύσεων στη σύγχρονη εστίαση με των τρόπο των τριών εκλεκτών φίλων και στυλοβατών της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου. Η πρότασή τους δημιούργησε αίσθηση κα συζητήθηκε πολύ.

Ανάλογες πολύ καλές συμμετοχές είχαν και πολλά άλλα νησιά και περιοχές της Ελλάδας στην καλοστημένη και εντυπωσιακή αυτή εκδήλωση της Εξποτροφ.
Με χαρά περιμένουμε να επιστρέψουν με το καλό για να μας διηγηθούν την εμπειρία τους και να μας περιγράψουν τα τεκταινόμενα κατά τόπους και γιατί όχι να μας μαγειρέψουν λίγη Ελλάδα και Μύκονο με το μοναδικό τους τρόπο σε μια από τις επόμενες εκδηλώσεις της Λέσχης μας.

  

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Μαγειρέματα. Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.