Αφιέρωμα στον Νηστίσιμο Κεφτέ

Οι αδελφές Καλλέργη Άννα και Κατίνα (Κουσαθανά) ετοιμάζουν Μαραθοκεφτέδες.

Μαραθοκεφτέδες, Σφαραγγοκεφτέδες, Χταποδοκεφτέδες

Συνεχίζουμε τα νόστιμα αφιερώματα στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου τιμώντας την πρώτη Εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής με μια σειρά από νηστίσιμες παρασκευές.
Κατ’ εξοχήν αγαπημένα φαγητά οι κεφτέδες κάθε λογής. Φτιάξαμε άλλωστε προ εβδομάδων τους παραδοσιακούς Μυκονιάτικους χοιροσφαϊσιους κεφτέδες από χοντροκομμένο χοιρινό. Το ίδιο νόστιμοι είναι είτε με θαλασσινά, είτε με όσπρια, μυρωδικά, ή λαχανικά!
Την Πέμπτη θα περιοριστούμε για λόγους χρόνου σε τρεις γεύσεις που λίγο ως πολύ είναι και εποχιακές.

Μαραθοκεφτέδες, από την Άννα Καλλέργη και την κόρη της Ειρήνη Κουκά.

Σφαραγγοκεφτέδες, από τη μαγείρισσα Μαρία Στ. Βαμβακούρη.
Και πιθανόν
Χταποδοκεφτέδες, αν βρεθεί στο θαλάμι του το χταπόδι που γράφει στην κουκούλα του το όνομα ενός καλού φίλου της Λέσχης.

Αυτή την Πέμπτη στις 6μμ λοιπόν, στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου αφιέρωμα στους Νηστίσιμους Κεφτέδες!
Κι επειδή ρωτάτε και ξαναρωτάτε, τονίζουμε και …ξανατονίζουμε ότι είμαστε «Λέσχη του μηδέν ευρώ», μια άτυπη ομάδα χωρίς μέλη και συνδρομές… μόνο φίλους, φίλες και καλή καρδιά.
Άρα η είσοδος είναι ελεύθερη πάντα, για όλους όσους αγαπούν τη μαγειρική.

Πέμπτη 14/3/19 ώρα 6 μμ στο γνωστό στέκι μας στην Πλατεία Άνω Μεράς.
Σας περιμένουμε να μαγειρέψουμε, να τα πούμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και πληροφορίες κι όλο και από κάπου μπορεί να ξετρυπώσουμε καμιά ρακή!

Στις φωτογραφίες κεφτέδες από δυο χορταρικά που είναιγεμάτο το νησί μας αυτή την επόχη: Σφαραγγοκεφτέδες (σφαράγγι είναι το άγριο σπαράγγι) και μαραθοκεφτέδες.ι

 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Μαγειρέματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.