Το πρόγραμμα του 3ημέρου αφιερώματος στην Τυροβολιά, από τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

 
TASTE
OF MYKONOS
Τριήμερο για την Τυροβολιά, 03-05 Μαΐου 2019
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/05/19

– 13:00 ολοκλήρωση αφίξεων

-13:45 Ξενοδοχεία

14:00- 15:45 – Στο εστιατόριο La Cucina di Daniele” η Τυροβολιά τρυπώνει σε νόστιμα πιάτα της γειτονικής Ιταλίας, με τον Daniele Chiantini.
Διαπολιτισμικό πάντρεμα υλικών, τεχνικών, συνταγών.

16:00-16:45 «Από την Μπύρα στην Ξινογαλόμπυρα».
Η παρέα της μπύρας Mikonu έχει κέφια.
Ξεκούραση 17:00-20:00

21:30 Beernfood pairing με τη Mikonu στο μεζεδοπωλείο Captains, στον Γιαλό.


ΣΑΒΒΑΤΟ 04/05/19

10:30- 11:15 Επίσκεψη στο Τυροκομείο Mykonos Farmers (Γιώργου Συριανού και Αθανά Κουσαθανά) στον Αγ. Λάζαρο – Γευστική δοκιμή προϊόντων τυροκομείου.

11:15-12:00 – Η Τυροβολιά περνά τα Δαρδανέλια μαζί με Μυκονιάτες ναυτικούς κι ανεβαίνει ψηλά στον Εύξεινο, πιάνει Οδησσό κι ακόμα παραπάνω με τη Λούντα Ονουφέρκο από το εστιατόριο «Λούντα».
Διαπολιτισμικό πάντρεμα υλικών, τεχνικών, συνταγών.
12:30-13:15 Επίσκεψη στο Τυροκομείο Μυκόνου (οικ. Κουκά) στην Άνω Μερά.

13:30- 16:00 Επίσκεψη στο κτήμα «Ρίζες» (το χωριό του μπαρμπα-Γιάννη).

– Γευστική δοκιμή προϊόντων του Τυροκομείου Μυκόνου.
Οικιακή Τυροκόμηση, Τοπικά Μαγειρέματα, παρουσίαση επιλεγμένων Μυκονιάτικων παραδοσιακών πιάτων, γεύμα.
Συντονισμός: Ειρήνη Ζουγανέλη

– Επίσκεψη στους σταύλους με τις 160 γαλακτοφόρες αγελάδες της οικογένειας Κουκά στη Μαού την ώρα του αρμέγματος.

Ξεκούραση 16:30-19:30

 

19:00-20:00 Πάγκος με τοπικά τυριά στο Ματογιάννι (ΚΔΕΠΠΑΜ)

20:00 Αίθουσα ΚΔΕΠΠΑΜ στη Χώρα (Ματογιάννι)  (ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ)

-Χαιρετισμός δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά.
-Προβολή Ταινίας μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ: «Βάλσαμο», Διάρκεια: 14’, της Eλιάνας Αμπραβανέλ.

-Ομιλίες:
* Δήμητρα Λοΐζου-Βουλγαράκη – Η μυκονιάτικη Τυροκομία στο τότε και στο τώρα

* Γιώργος Ρόζος – Τυροβολιά ή τυροβολιές;

* Ηλίας Μαμαλάκης- Παράξενες τυροκομήσεις των Κυκλάδων. Ο ήλιος από εχθρός, σύμμαχος

Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης για την προσφορά του στην Γαστρονομία του τόπου μας.

Συντονισμός: Δημήτρης Ρουσουνέλος

22:00 Δείπνο από τον chef Βάιο Ντούτσια στο εστιατόριο «KALITA» στην καρδιά της Χώρας (οδός Ν. Καλογερά)
ΚΥΡΙΑΚΗ 05/05/19

Όλο το πρωινό ελεύθερο.

Ωστόσο προτείνουμε τις εξής (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ)  εναλλακτικές:

~ ή στη Δήλο …10:00-13:15 Συνεννόηση εκ των προτέρων.
Δήλος, επίσκεψη Αρχαιολογικού χώρου και της μεγάλης υπαίθριας έκθεσης του Άντονι Γκρόμλι (επιστροφή στη Μύκονο 13:45)

~ ή Βόλτα στην πόλη -επίσκεψη σε αξιοθέατα, Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου, Σπίτι της Λένας, Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου, Ναυτικό Μουσείο Μυκόνου.

~
ή Μπάνιο στη θάλασσα

11:00-12:30 (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ) (ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ) Κουκλοθέατρο με την Εύα Νικηφόρου,  πλατεία Άνω Μεράς. «Με αλεύρι και τυροβολιά πιτάκια φτιάχνει η Λεμονιά».
Ο Ιάκωβος Απέργης (σεφ στο Τζάννειο) και η μαγείρισσα Ειρήνη Ζουγανέλη κλέβουν γέμιση από τα πιτάκια της Λεμονιάς και σκαρώνουν μαγειρικές σκανταλιές.

– Βόλτα στην Άνω Μερά και στο Μοναστήρι της Τουρλιανής

11:00-14:00 Ανοικτά Τυροκομεία: Ήταν μια σκέψη, το ξεκινάμε φέτος με το Τυροκομείο MYKONOS FARMERS στον Άγιο Λάζαρο Μυκόνου, με ξενάγηση για το κοινό και γευσιγνωσία των προϊόντων του τυροκομείου. Ευχή μας να καθιερωθεί σαν ετήσιος θεσμός. Παρακαλώ ενημερώστε και ενημερωθείτε στο τηλ. 2289023970

14:00-16:00  Εστιατόριο M-eating: «5 chef, ένας στόχος: Το επόμενο βήμα»!
Με οικοδεσπότη/συντονιστή τον Παναγιώτη Μενάρδο ενώνουν τις δυνάμεις τους:
Γιάννης Γαβαλάς, Νίκος Κουκιάσας, Νίκος Κουτσούκος, Βάιος Ντούτσιας.

(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ) 16:30 Απογευματινός Καφές / Ούζο στο Γιαλό, καφενείο του Μπαγκόγια

17:30 Αναχώρηση για το λιμάνι.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ☹

TYROVOLIA-PROGRAMMA-1
http://www.tasteofmykonos.gr/

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις. Ετικέτες: , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.