Αρχείο μηνός Μάρτιος 2013

Φρέσκα ζυμαρικά, ένας θαυμαστός γευστικός κόσμος!

  Τα φρέσκα ιταλικά ζυμαρικά ήρθαν σε συνέχεια του αφιερώματος στον αρχαιότατο τραχανά, που μας χάρισαν η Βάσω Χαρχαντή, η Γεωργία Μασάκη και ο Παναγιώτης Μενάρδος. Ο κύκλος «Με αλεύρι και Νερό» των μαγειρικών αναζητήσεων και ταξιδιών της Λέσχης Γαστρονομίας … Συνέχεια

Κατηγορίες: Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Φρέσκα Ζυμαρικά στου Μάσσιμο

Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου σήμερα Τετάρτη 20 Μάρτη 2013 και ώρα 4.30 μμ φιλοξενείται στο ιταλικό εστιατόριο La Rosticceria, που βρίσκεται στο Δραφάκι δίπλα στη Δ.Ο.Υ. Μυκόνου. Ο Μassimo Contino και οι chef του εστιατορίου La Rosticceria, Roberto και Willy, … Συνέχεια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Ο τραχανάς στο λιμάνι της Μυκόνου

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου παρακολουθήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση που αφορούσε τα διάφορα είδη του τραχανά. Η Βάσω Χαρχαντή, έχοντας κάνει εξαιρετική προεργασία με προζύμι και ξινισμένο γάλα, μας έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία παρασκευής του ξινού τραχανά. Η Γεωργία Μασάκη … Συνέχεια

Κατηγορίες: Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Τραχανάς …από τα αλώνια στα σαλόνια!

Kύκλος «ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ» Στην συνάντηση σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου ώρα 6 το απόγευμα επιστρέφουμε πάλι στο καφέ «Μπάρκο» για να παρακολουθήσουμε την παρασκευή τραχανά. Η Γεωργία Μασάκη θα μας πει δυο λόγια για τον γλυκό τραχανά, τις «χάχλες» … Συνέχεια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , | 1 σχόλιο

Στον ξυλόφουρνο για ψωμί και πρωτοφούρνι

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που κάνουμε κάθε Τετάρτη στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, μπήκαμε στον δεύτερο κύκλο με τίτλο «Με αλεύρι και νερό». Πρώτη στάση μας στου Θοδωρή Βλασσόπουλου τον ξυλόφουρνο, για να δούμε την παραδοσιακή διαδικασία της προετοιμασίας του φούρνου, … Συνέχεια

Κατηγορίες: Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Τυροκομείο Μυκόνου: τεχνολογία και παράδοση

Κλείνοντας για φέτος τουλάχιστον τον κύκλο «Πίτες», θελήσαμε να γνωρίσουμε την τυροβολιά την οποία χρησιμοποιήσαμε σε όλες τις παρασκευές μας ως τώρα. Ανοίγοντας μεθαύριο τον κύκλο «Αλεύρι και νερό» θα χρειαστεί να επισκεφτούμε τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο και τον μυκονιάτικο ανεμόμυλο, … Συνέχεια

Κατηγορίες: Επισκέψεις | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Σεμινάρια: παραδοσιακή κουζίνα, αγροτουρισμός, καλλιέργειες, τυποποίηση προϊόντων

Ενδιαφέροντα σεμινάρια προγραμματίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μπορούν να γίνουν και στη Μύκονο αρκεί να εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με δελτίο τύπου το οποίο λάβαμε από τον νομαρχιακό σύμβουλο κ. Βασίλη Μαργάρα, η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων … Συνέχεια

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο