Αρχείο μηνός Μάρτιος 2015

Γλυκιά αμαρτία: το γαλακτομπούρεκο!

Τετάρτη 1η Απρίλη 2015 στο cafe Μπάρκο, ώρα 6:00 μμ Ωδή στο πιο λαχταριστό σιροπιαστό γλυκό του ταψιού, το Γαλακτομπούρεκο. Σας περιμένουμε! Η Μαργαρίτα Τσακιρίδη (που συνιστά με τον Νίκο Κουκιάσα το ακτύπητο δίδυμο του ζαχαροπλαστείου Casa Dolce*), θα είναι … Συνέχεια

Κατηγορίες: Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Η Τήνος με το Food Paths κάνει τα πρώτα της βήματα στα γαστρονομικά μονοπάτια

Με την συμμετοχή δημοσιογράφων και επαγγελματιών της εστίασης (Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Δημήτρης Ρουσουνέλος, Γιώργος Πίττας, Νικολέττα Φωσκόλου, Αλέξανδρος Κουρής) και συντονίστρια τη Ντένη Καλλιβωκά, διοργανώνεται διήμερο από 6 έως 7/Μαΐου με θέμα την ενημέρωση σχετικά με τον Γαστρονομικό προορισμό-Τουρισμό. (Συνέντευξη για … Συνέχεια

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Mανιφέστo Κυκλαδίτικης Κουζίνας

Κυκλάδες: αντένα μύλου, αλέτρι, τυροβόλι και κουπί, κατσίκι, ραδίκι, και ντομάτα ξερική, σπυρί κριθάρι, λέπι ψαριού, πλοκάμι χταποδιού, μια στάλα λάδι κι ένας κόμπος ξίδι. Κυκλάδες: θάλασσα, ταρσανάδες, μικρές στεριές ήλιος, μελτέμι και ακρογιαλιές Ομήρου. Οι Κυκλάδες είναι μια χούφτα … Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Αναφορά στον Πόντο

Συνεχίζουμε την Τετάρτη 18 Μαρτίου με τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου να κάνει αυτή τη φορά ένα μακρύ ταξίδι. Με αφετηρία το στέκι μας στο καφέ Μπάρκο θα ταξιδέψουμε βαθιά μέσα στην καρδιά του Ελληνισμού, στον Πόντο και στην Ποντιακή Κουζίνα. … Συνέχεια

Κατηγορίες: Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Ζυμώνουμε ψωμιά και ψωμάκια

Ψωμιά και ψωμάκια, γιορτινά και γαμήλια, απλά και καθημερινά, απαλά και αφράτα και άλλα αυστηρά, δυνατά, κάποτε λίγο σκληρά αλλά και διπλοψημένα (παξιμάδια) που κρατούν πολύν καιρό καθώς και κουλούρια για κάθε περίσταση. Καθένα αποπνέει το φως και τη γεύση … Συνέχεια

Κατηγορίες: Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Ανοίγουμε φύλλο στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

Το περιτύλιγμα της ελληνικότητας – ένα φύλλο τραγανό, λεπτό και νόστιμο. Συνεχίζουμε και αυτή την Τετάρτη με μια επαναληπτική αναφορά στο άνοιγμα φύλλου. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική τεχνική όσο αφορά την ελληνική μαγειρική, απαραίτητο για να φτιάξουμε πίτες και … Συνέχεια

Κατηγορίες: Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο