Αρχείο μηνός Μάρτιος 2016

Κι από την απολαυστική κουζίνα της Ουκρανίας στην …Κρήτη!

Τουρσί, Πιροσκί και Τσεμπουρέκ Απολαυστικό όπως ήταν αναμενώμενο το χτεσινό μας ταξίδι στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή όπου βήμα-βήμα ακολουθήσαμε με τις οδηγίες της Λούντα Ονουφέρκο και της μητέρας της Λέσια Ονουφέρκο, μερικές ακόμα συνταγές παραδοσιακών πιάτων της πατρίδας … Συνέχεια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Ταξίδι στις Κουζίνες των λαών: Ουκρανία

Πιροσκί, Τσεμπουρέκ και Τουρσιά Έτοιμοι για ένα ακόμα ταξίδι στις κουζίνες των λαών είναι η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου. Έχουμε ήδη κάνει μια γνωριμία με την μαγειρική στην γειτονική Ιταλία, στο Μαρόκο, στην Ρωσία, στην Ουκρανία, στον Πόντο. Έτσι μετά από … Συνέχεια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Φτιάχνουμε βήμα-βήμα λευκό οικιακό τυρί άρμης τ. «Φέτα»

Φτιάχνουμε σπιτικό τυρί τύπου «Φέτα» Συνεχίζοντας τις μαγειρικές μας εκδηλώσεις και μετά από μια παρένθεση παραγωγής παραδοσιακού ψωμιού με προζύμι, επιστρέφουμε στην οικιακή τυροκόμηση. Σειρά έχει ένα εμβληματικό τυρί, το απόλυτο ελληνικό διατροφικό προϊόν: η φέτα. Η ιστορία με την … Συνέχεια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Όταν τα παιδιά πλάθουν ψυχή και συναίσθημα, η τυροβολιά γίνεται ….αγάπη

Αγαλλίαση ψυχής κάθε φορά η επαφή μας με τα παιδιά. Έτσι και χθες Κυριακή 20 Μάρτη 2016 συναντηθήκαμε μαζί τους στη  Άνω Μερά με την συγκυρία των Εορτών του Μυκονιάτη Μάρτη που είναι αφιερωμένος στην ψυχή και στο συναίσθημα. Η … Συνέχεια

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Ζυμωτό ψωμί με λάδι και μπελτέ και …λευκό τυρί τ. φέτα στον ορίζοντα

Την Τετάρτη 16 Μάρτη το βράδυ είχαμε μια ακόμα όμορφη και ενδιαφέρουσα συνάντηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου. Ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκέλος μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία του από το ζύμωμα του ψωμιού στο σπίτι. Εξαιρετικός … Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί

Φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί (με τον Νίκο Γκέλο) Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 ώρα 06:15 μμ με την Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου στον Παλιό Φούρνο της Άνω Μεράς Ψωμί, τυρί, κρασί, λάδι… λέξεις δισύλλαβες πλην τεράστιας σημασίας, ορίζουν το απόλυτο θεμέλιο … Συνέχεια

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Φτιάχνουμε σπιτικό γιαούρτι κι ένα τυράκι απλό και νόστιμο

Την Τετάρτη 9.3.16 συνεχίζουμε τον Kύκλο των συναντήσεων της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου, που έχουν θέμα την οικιακή διαχείριση του γάλακτος. Μετά από δυο συναντήσεις αφιερωμένες σε παραδοσιακά Μυκονιάτικα τυριά φτιάχνουμε γιαούρτι με απλό τρόπο βολικό για τυροκόμιση στο σπίτι. Αυτή … Συνέχεια

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Φτιάχνουμε μυκονιάτικο «Βραστό» και «Κοπανιστή»

Φτιάχνουμε το δικό μας τυρί -μέρος β’ Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 ώρα 06:15 μμ με την Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου Στην παγκόσμια παλέτα των τυριών που ξεπερνούν τις 2000 (και με τις κατά τόπους παραλλαγές φτάνουν τις 4.000), τα νησιά μας … Συνέχεια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Μαγειρέματα | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο