Στη Λέσχη Γαστρονομίας: Μαρμελάδα εσπεριδοειδών, κοπή Βασιλόπιτας και άλλα νόστιμα και μυρωδάτα για αρχή

LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 2e

Ήταν μια συγκινητική και μυρωδάτη πρώτη συνάντηση της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου εκείνη του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου. Ξεκινήσαμε στις 3 μμ, διακόψαμε στις 9 μμ και ολοκληρώσαμε την επομένη.
Πέντε χρόνια εκδηλώσεων κλείνουμε φέτος και πιστεύουμε ότι προσθέσαμε ένα αξιοπρεπές και νόστιμο λιθαράκι στον τόπο μας, την Μύκονο.

LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 2g
Η συνάντηση περιλάμβανε την διαχείρηση αρκετών κιλών από 5 διαφορετικά εσπεριδοειδή τα οποία κατά 80% ήταν ντόπια παραγωγή, προσφορές φίλων της Λέσχης όπως ο Δημήτρης (Τάκης) Μάνεσης, η Λίζα και ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Αντρέας Ν. Νάζος (Κρεμμύδας) τους οποίους και θερμά ευχαριστούμε.
LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 Eth
Ο σκοπός, όπως αποφασίστηκε, ήταν να φτιάξουμε μαρμελάδα από μίγμα των διαθέσιμων εσπεριδοειδών και να την προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από ένα γλυκό μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης. Μαγειρέψαμε λοιπόν με κέφι, για έναν σκοπό και ευχαριστούμε πολύ την ομάδα των Εθελοντών Μυκόνου που δέχτηκαν να είναι εκείνοι οι διαχειριστές της ελάχιστης αυτής προσφοράς μας.
LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 marmel 1
Τα μέλη της Λέσχης που μπορέσαμε να βρεθούμε στην πρώτη αυτή συνάντηση, είχαμε την χαρά, με την καθοδήγηση της Γεωργίας Μασάκη, της Ειρήνης Ζουγανέλη και του Παναγιώτη Μενάρδου να ενημερωθούμε για διάφορους τρόπους παρασκευής και κονσερβοποίησης, λύσαμε απορίες, προσθέσαμε εμπειρίες και ανταλλάξαμε γνώμες. Ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτή τη φορά μαγειρική εκδήλωση, σε όλη την δράση της συλλογική καθώς συμμετείχαμε όλοι στη δημιουργία. Ο καθένας με το μαχαιράκι και το ξύλο κοπής του, καθαρίσαμε, κόψαμε και ψιλοκόψαμε τα φρούτα μας.
Δεδομένου του χώρου, των δυσκολιών του και του περιορισμενου του χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας, ήρθαμε αρχικά σε επαφή με φίλες και φίλους που είχαν εμπειρία κι εν τέλει επιλέξαμε σαν βάση μια συνταγή που περιλάμβανε την πιο απλή διαδικασία ξεπικρίσματος, βλ. marmelada-pergamonto. Πρόκειται για μια καταγραφή που κανει η μπλόγγερ και δημοσιογράφος γεύσης Αντζελίνα Καλογεροπούλου, αγαπημένη φίλη και μέλος της Λέσχης μας. Στο εξαιρετικό της blog βλ.  http://twominutesangie.com/  μας έχει άλλωστε συνηθίσει με «ψαγμένες» και δοκιμασμένες συνταγές.
LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 marm-4LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 marm-5LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 marm-6
Η δική μας τελική συνταγή, αναγκαστικά λόγω ποικιλίας εσπεριδοειδών παρεξέκλινε της αρχικής. Θα αναρτηθεί προσεχώς στην σελίδα μας των συνταγών.

16237607_1598696723479431_1124174176_n
Στην εκδήλωση κόψαμε την Βασιλόπιτά μας, για το καλό της Χρονιάς.
Ήταν μια προσφορά του ζαχαροπλαστείου Casa Dolce (Μαργαρίτα Τσακιρίδη και Νίκο Κουκιάσα ευχαριστούμε πολύ!)



16176244_1598696040146166_1591414002_n
Τυχερή, με κλήρωση η Κατερίνα Μπαρκαγιάννη. Την τύχη μοιράζεται μάλλον με τον Δημήτρη Ρουσουνέλο που ήταν επίσης τυχερός δεδομένου ότι η πίτα είχε μέσα ΚΑΙ κανονικό φλουρί που έτυχε στο κομμάτι του (για να επιβεβαιωθεί η παροιμία «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει», ο ίδιος άλλωστε κρατούσε και το …μαχαίρι).
Η εκδήλωση έκλεισε με ένα γλυκό ραβιόλι που μας έφτιαξε ο Παναγιώτης Μενάρδος από το M-eating.

16216043_1598696100146160_1629288708_n LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 marm-1LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 marm-3

Προσεχείς εκδηλώσεις
Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου «Πάμε για Χόρτα», με οδηγό μας την Γεωργία Μασάκη θα συναντηθούμε στο Ηρώον της Άνω Μεράς και θα κάνουμε την τέταρτη βόλτα μας – πρώτη για φέτος- για γνωριμία με τα άγρια βρώσιμα χόρτα της Μυκόνου.

LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 3c LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 3 LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 3a LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 3b LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 2f

LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 2d LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 2c LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 2a LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 2b LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 2  LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 95

LESHI GASTRONOMIAS MYKONOU 1.17 93

 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Μαγειρέματα. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *