Τραχανάς …από τα αλώνια στα σαλόνια!

Kύκλος «ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ»
Στην συνάντηση σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου ώρα 6 το απόγευμα επιστρέφουμε πάλι στο καφέ «Μπάρκο» για να παρακολουθήσουμε την παρασκευή τραχανά. Η Γεωργία Μασάκη θα μας πει δυο λόγια για τον γλυκό τραχανά, τις «χάχλες» και τρόπους μαγειρικής τους, ενώ η Βάσω Χαρχαντή, θα μας δείξει βήμα-βήμα τη διαδικασία παρασκευής του ξινού τραχανά. Ήδη έχει αφήσει γάλα να ξινίσει κι έχει δουλέψει το προζύμι της και η παρουσίαση θα είναι για μια ακόμα φορά παραστατική και πολύ ενδιαφέρουσα.
Στη συνέχεια ο συμπολίτης μας Παναγιώτης Μενάρδος, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου M-eating της οδού Νικ. Καλογερά στη Χώρα, θα μας παρουσιάσει σύγχρονους τρόπους με τους οποίους ο τραχανάς -ένα παραδοσιακό προϊόν- περνά αναβαθμισμένος πια την πόρτα των εστιατορίων και των ξενοδοχείων.
Δεν βλέπουμε την ώρα λοιπόν να ‘ρθει απόψε Τετάρτη 13.3.13 στις 6 μμ στο καφέ Μπάρκο η στιγμή, που ο τραχύς τραχανάς από τα αλώνια θα μερώσει και θα περάσει στα σαλόνια. Ο Παναγιώτης υπόσχεται να τον δούμε να λούζεται ζωμό κότας, να συνοδεύει λαχανικά, να κάνει παρέα σε γαρίδες, να μπαίνει στο τηγάνι…

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Μαγειρέματα. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Μία απάντηση στο Τραχανάς …από τα αλώνια στα σαλόνια!

  1. Ο/Η Θεόδωρος Σταμούλης λέει:

    Πάντα φρέσκια η γραφή σας και λαχταριστά τα υλικά σας. Αν θέλετε να σας φέρω κανά ελβετικό τυρί σφυρίξτε, αν και πραγματικά θα προτιμούσα κοπανιστή και πελτέ τομάτας σε παξιμάδι αγναντεύοντας το πέλαγο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *