Πάρος

Η Πάρος είναι ένα από τα νησιά των Κυκλάδων. Έχουμε κοινές μνήμες, τρώμε τα ίδια πράγματα, διατηρώντας πιθανόν πολύ ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες κατά τόπο. Εδώ καταχωρούμε ελεγμένες πληροφορίες για τα προϊόντα που παράγει το νησί, θέματα που άπτονται των γευστικών συνηθειών των κατοίκων και ειδήσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Τα πιθανά λάθη της καταγραφής θα διορθώνονται ανάλογα με τις υποδείξεις. Επιθυμία μας είναι για το κάθε νησί το κείμενο να μας έρθει από άνθρωπο που έζησε ή ζει στο νησί και σίγουρα θα ξέρει καλύτερα.

Τα ραφιολια της κυρίας Ιωάννας

rafiolia-marpisa

Τα ραφιόλια είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που γίνεται σε πολλά νησιά κυρίως των Κυκλάδων. Είναι μικρά πιτάκια με γλυκιά γέμιση από φρέσκο ανάλατο μαλακό τυρί ( στη Μύκονο με τυροβολιά αλλού με μυτζήθρα κ.ά). Στα βασικά υλικά τους το μέλι, η κανέλα και τα αβγά. Στο λινκ που ακολουθεί η κυρία Ιωάννα από τη Μάρπισσα της Πάρου τα φτιάχνει βήμα βήμα:

http://www.aegeanpan.com/