Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω

Τοπικά προϊόντα στα πλοία της γραμμής

Η διάθεση προϊόντων μέσα από τα καταστήματα των πλοίων της γραμμής είναι μια έξυπνη πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε μια σειρά από προϊόντα να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό.
Η ΚΔΕΠΠΑΜ σωστά είδε σε αυτή την πρωτοβουλία μια ευκαιρία και φρόντισε να δώσει μια ακόμα πιο δυναμική προοπτική. Η ιδέα είναι εξαιρετική, μακάρι να συνεχιστεί σε τακτική και πάντα σοβαρή βάση. Έχει προηγηθεί άλλωστε η πετυχημένη και με σημαντικές συμμετοχές καταξιωμένων μαγείρων πρωτοβουλία του Γιώργου Καλώστου σε κρουαζιερόπλοια, που συνεχίστηκε και φέτος για δεύτερη χρονιά με παραδοσιακές μαγειρικές και προϊόντα του Αιγαίου.

KDEPPAM EN PLOΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω!»
κι αέρας στα πανιά μας.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΔΕΠΠΑΜ, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της ρόλου, οργανώνει σειρά εκδηλώσεων στο σαλόνι του Ε/Γ-Ο/Γ Superferry II,
όπου θα παρουσιάζονται μυκονιάτικα προϊόντα διατροφής.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτή την
Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015.
Γραμμή Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος.

Στοχευμένο κοινό είναι οι Έλληνες κάτοικοι των νησιών και οι κάθε λογής φθινοπωρινοί επισκέπτες. Σκοπός μας, η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και η προτροπή ενασχόλησης στον πρωτογενή τομέα, καθώς και η προβολή της μυκονιάτικης γαστρονομικής σκηνής, σύγχρονης και παραδοσιακής. Θα υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη, ενώ θα διανεμηθεί έντυπο υλικό.

Στην πρώτη εκδήλωση θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό
ο Αθηναίος μάγειρας (trattoria Brigante) Κώστας Γαρυφάλλου και
ο συγγραφέας του βιβλίου «Η κουζίνα του Balthazar ’73-’83» Βαγγέλης Πελέκης.

Αυτή τη φορά, δυο καινούριες συνταγές έκπληξη, κεράσματα και δοκιμή των προϊόντων για τους ταξιδιώτες.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όλο το χρόνο. Καλούμε λοιπόν όλους τους ενδιαφερόμενους μάγειρες, Μυκονιάτες, Αθηναίους ή άλλους να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τυχόν συμμετοχή τους, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΠΠΑΜ τηλ. 22890 27190). Καλούνται σε συμμετοχή και οι ντόπιοι παραγωγοί. Ήδη από τις πρώτες επαφές, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

UPDATED 19.9.15
12006145_894105610654999_114783683632698946_n                                    φωτογραφία από το περιοδικό Γαστρονόμος