Ελληνικό Πρωινό στο Μυκονιάτικο Ξενοδοχείο

Το Ελληνικό Πρωινό στο Μυκονιάτικο Ξενοδοχείο

Η πλαϊνή αίθουσα εκθέσεων γωνία Νικ. Καλογερά και Παναχράντου αποτέλεσε σημαντικό, ζεστό και πολυδιάστατο χώρο για τις θερινές μας εκδηλώσεις: εικαστικά, συζητήσεις, μαγειρικές

Η πλαϊνή αίθουσα εκθέσεων γωνία Νικ. Καλογερά και Παναχράντου αποτέλεσε σημαντικό, ζεστό και πολυδιάστατο χώρο για τις θερινές μας εκδηλώσεις: εικαστικά, συζητήσεις, μαγειρικές

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 έγινε μια πρώτη συνάντηση για την προώθηση της ιδέας του Ελληνικού Πρωινού στη Μύκονο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου με τίτλο «Η Κουζίνα είναι καράβι που ταξιδεύει».
Είχαν προηγηθεί συζητήσεις με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και με το Σωματείο Ξενοδόχων για το γεγονός ότι η Μύκονος έχει μείνει τελευταία από τα τουριστικά νησιά που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα τα τρία τελευταία χρόνια. Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου και το Σωματείο Ξενοδόχων έχουν κάνει κάποια προεργασία αυτή την τριετία, έχουν ενημερωθεί για το πρόγραμμα κι έτσι πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα και για το νησί μας που βρίσκεται στην πρωτοπορία της τουριστικής ανάπτυξης να συμμετάσχει σε αυτό.
Greek Mykonian Breakfast 1Στη συνάντηση που συμμετείχαν ξενοδόχοι, μάγειρες, εκπρόσωποι φορέων και άλλοι ενδιαφερόμενοι αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ομάδας η οποία θα προσπαθήσει να συνδράμει το σωματείο Ξενοδόχων σε αυτή του την προσπάθεια.
Το «Ελληνικό Πρωινό» αφορά ξενοδόχους δεδομένου ότι είναι ένα πρόγραμμα που τρέχει το ΞΕΕ με επιτυχία. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις οι υπόλοιποι που συμμετέχουν Σύλλογοι και πρόσωπα μεμονωμένα, επαγγελματίες ή όχι, προσφέρουν επικουρικά με τις γνώσεις και την συμμετοχή τους στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας για την καλύτερη παρουσίαση του προϊόντος και του πολιτισμού του τόπου μας.

Greek Mykonian Breakfast 2
Στη συνάντηση εντυπωσιαστήκαμε και εμείς οι ίδιοι από το πλήθος των προτάσεων που έγιναν από τους συμμετέχοντες. Αυτά όλα που αποτελούν στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς και μπορούν άνετα να σταθούν και να εμπλουτίσουν ένα ξενοδοχειακό πρωινό σε μόνιμη βάση ή περιστασιακά θα τύχουν επεξεργασίας και συνολικά προτείναμε να παρουσιαστούν μέσα στον Οκτώβριο σε ανοικτή εκδήλωση του Σωματείου Ξενοδόχων.

Κατά τη συνάντηση δηλώθηκε συμμετοχή στην ομάδα προετοιμασίας από τους:
Ζουγανέλη Ειρήνη, Κουφού Ανδριανή, Νάζου Δήμητρα, Ριζόπουλο Γιώργο, Μενάρδο Παναγιώτη, Κουκιάσα Νίκο, Κουσαθανά Ιάκωβο, Αντωνόπουλο Νικόλα και Ρουσουνέλο Δημήτρη.

Το σήμα του Ελληνικού Πρωινού.

Το σήμα του Ελληνικού Πρωινού.

Η σκέψη πέρα από μια αρχική καταγραφή των προτάσεων που ακούστηκαν και θα προκύψουν είναι να δοθεί πλήρης κατάλογος διευθύνσεων παραγωγών από την τοπική και την γύρω αγορά.
Στόχος άλλωστε και βασική ιδέα του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό είναι η ανάδειξη της τοπικότητας με στοιχεία του πολιτισμού της γεύσης, η γνωριμία των επισκεπτών μας με ιδιαίτερα πιάτα, με τοπικές παρασκευές και προϊόντα και τέλος η δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Πέραν των ανωτέρω η συμμετοχή στο πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό συζητείται να λαμβάνεται υπ’ όψιν για την διαδικασία των αστεριών.

Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου καλεί όλους τους συμπολίτες μας, τις συλλογικότητες, τους επιχειρηματίες, τους μάγειρες και τους παραγωγούς του νησιού να συνδράμουν με τον τρόπο του ο καθένας, με ιδέες, προϊόντα και τεχνογνωσία για την όσο γίνεται καλύτερη παρουσίαση και το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό από την πρώτη επαφή, την ώρα του πρωινού, που πλέον έχει διευρυνθεί και τείνει σε παροχή διευρυμένου διατροφικού μενού (κολατσιό ή brunch) να παίρνει ο επισκέπτης λίγη από τη γεύση που θα του θυμίζει και με έναν άλλο τρόπο το νησί μας.

Greek mykonian Breakfast 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.