Έτος Γαστρονομίας για τη Σαντορίνη το 2013

Ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη SantoWines, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακηρυχθεί το 2013 ως “Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”.

Ο Δήμαρχος στην παρουσίασή του μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: ”Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα προσπαθούν να εντάξουν στο τουριστικό τους χαρτοφυλάκιο τη γαστρονομία. Είναι κοινά παραδεκτό όμως ότι αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε ένα μεγάλο βαθμό στο νησί μας με αποτέλεσμα σήμερα να διεκδικούμε μία θέση ανάμεσα στους πλέον γνωστούς γαστρονομικούς προορισμούς. Τα αγροτικά μας προϊόντα (φάβα, τοματάκι) και κυρίως το κρασί έχουν συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση αυτής της εικόνας. Σήμερα είναι αναγκαίο να γίνει το επόμενο βήμα προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουμε την προσπάθεια πολλών ετών και επί πλέον η Σαντορίνη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια εποχή που ο τουρισμός αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα για την οικονομία της χώρας συνολικά.”

Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε ο λογότυπος του “Έτους Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”, εμπνευσμένος από ένα αγγείο του 18ου αι. π.Χ.. που έφερε σχετικά πρόσφατα στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Ακρωτήρι.

2013 Γαστρονομικό έτος Σαντορίνης

Από www.atlantis-santorini.net
26/11/12