Αρώματα και Γεύσεις από το Βοτανικό Κήπο

Με ιδαίτερη χαρά αναρτούμε διαδικτυακά το βιβλίο της Ελένης Μαλούπα και της Μαρίας Στικούδη που εκδόθηκε το 2009 στη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές η κοινή συνισταμένη των οποίων είναι η χρήση βοτάνων και αρωματικών φυτών. Αυτό ήταν άλλωστε το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώθηκε στη Μύκονο την Παρασκευή 4/10 και το Σάββατο 5/1/0 2013 στο Ξενοδοχείο Theoxenia.
Η γνωριμία με την Ελένη Μαλούπα, η ανταλλαγή απόψεων για τα γαστρονομικά της Μυκόνου και τη δουλειά που κάνουμε συλλογικά για τη γαστρονομία του νησιού, έφερε μια τρίτη μέρα που δέθηκε με το υπόλοιπο σεμινάριο και είναι μια πειραματική απόπειρα να περάσουμε κάποιες χρήσεις γηγενών βοτάνων και αρωματικών στο καθημερινό μας τραπέζι. Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Μαλούπα που ήταν μαζί μας το τελευταίο τριήμερο και άνοιξε τους γνωστικούς -γευστικούς ορίζοντές μας και για το δικαίωμα που μας δίνει να αναρτήσουμε διαδικτυακά το υλικό της έρευνας και της συνεργασίας της με την Μαρία Στικούδη.

Δ.Ρ.

ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ

Aromata-gefseis Maloupa-Stikoudi

Aromata-gefseis Maloupa-Stikoudi a1

Aromata-gefseis Maloupa-Stikoudi 1 Aromata-gefseis Maloupa-Stikoudi 2 Aromata-gefseis Maloupa-Stikoudi 3
Για τη συνέχεια, για πιο εύκολη κι ευχάριστη ανάγνωση με ξεφύλλισμα κανονικό σαν βιβλίο …κλίκ στο παρακάτω λίνκ κι όταν ανοίξει το εικονίδιο πάλι κλικ και κλικ για να έρθει στο επιθυμητό μέγεθος ανάγνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.