Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου: Φρικασέ με τα προβάσια… ένα ποίημα!


Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου: Φρικασέ με τα προβάσια… ένα ποίημα!

Το προβάσι, ένα τόσο δα μικρό και άσημο χορταράκι τυχαίνει να συμμετέχει σε πιάτα από τα πιο σημαντικά και νόστιμα της Μυκονιάτικης Κουζίνας. Από μονάχο του με την σχεδόν ουδέτερη γήινη γεύση του δεν θα προσέφερε τέτοια χαρά στη γούλα μας γι αυτό και σχεδόν πάντα το συναντάμε αρτυμένο, πότε με τον αζώναρα (την Πρωτοχρονιά) κι άλλοτε με λαρδί ή με την χοιροκεφαλή. Έτσι αναδεικνύεται το ιδιαίτερο σώμα του και τα ήπια γευστικά του χαρακτηριστικά.
Είναι από τα πιο σημαντικά χόρτα της άγριας βρώσιμης χλωρίδας του νησιού μας.
Αυτή την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου θα του αφιερώσουμε ένα από τα εβδομαδιαία μαγειρέματά μας.
Επιλέξαμε ένα έξοχο πιάτο χαρακτηριστικό της αγροτικής κουζίνας με αστικές καταβολές, το Αρνάκι με τα προβάσια Αβγολέμονο, ένα φρικασέ από τα πιο εκλεκτά του είδους. Αυτή την εποχή τα άγρια χόρτα είναι στην καλύτερή τους ώρα και πολλά όπως η αλεντρίδα, η κουσουνάδα, ο ασκόλυμπρος και άλλα, το αγαπάνε και το αρνάκι και το αβγολέμονο.

Μαζί μας, οδηγός σε αυτό το γευστικό και πατριδογνωστικό ταξίδι η Άννα  Βασ. Αθυμαρίτη, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο γνωστό φιλόξενο στέκι μας στην Αίθουσα εκδηλώσεων πλάι στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας στην πλατεία της Άνω Μεράς, ώρα 5 το απόγευμα.
Οι εκδηλώσεις της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου είναι ανοικτές σε όλους.
Ως γνωστό συνεχίζουμε για 5η συνεχή χρονιά με ποικίλες εκδηλώσεις και νόστιμες παρεμβάσεις στο νησί της Μυκόνου, πάντα με σύνθημα μια Λέσχη ανοικτή και με …μηδέν ευρώ. Τα έξοδα άλλωστε της κάθε εκδήλωσης καλύπτονται εκ των ενόντων!
Σας περιμένουμε λοιπόν και με την ευκαιρία που επιστρέφουμε στο στέκι μας για πρώτη φορά φέτος θα κόψουμε και μια Πρωτοχρονιάτικη Πίτα για το καλό του χρόνου.

Σημείωση: Την επόμενη εβδομάδα μέλη της Λέσχης θα μαγειρέψουν στην Αθήνα στο πλαίσιο της δράσης με Κοινωνική Προσφορά και Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό μας.

Κατηγορίες: Μαγειρέματα. Ετικέτες: , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.