Αφιέρωμα στο Μυκονιάτικο Γάλα

Αυτή την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου:
Αφιέρωμα στο «Γάλα».
Τιμάμε έτσι το αισιόδοξο και πολύ ενδιαφέρον για την Αγορά, την Παραγωγή και τη Γαστρονομία του νησιού μας εγχείρημα του Τυροκομείου Μυκόνου και της οικογένειας Κουκά στην Άνω Μερά, που παράγουν πλέον Γάλα παστεριωμένο και ήδη βρίσκεται σε όλα τα καταστήματα τροφίμων του νησιού!
170 αγελάδες από την φάρμα Κουκά τροφοδοτούν καθημερινά με φρέσκο γάλα το τυροκομείο και άμεσα παστεριώνεται κα κυκλοφορεί πλήρες  3.5 – 3.7%Το ραντεβού ισχύει και αυτή την εβδομάδα  στο στέκι μας πλάι στην Κοινοτητα, στην πλατεία Ανω Μεράς αύριο Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου ώρα 5:30 το απόγευμα.Κοντά μας για να το γιορτάσουμε θα είναι:
– η μαγείρισσα Κατερίνα Μπαρκαγιάννη που θα μας φτιάξει Γαλατόπιτα με γάλα από το Τυροκομείο Μυκόνου και φύλλο δικό της. Θα μας δείξει για μια ακόμα φορά την τεχνική της στο άνοιγμα φύλλου με τον τρόπο που γνωρίζει από την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Ήπειρο.
Επίσης θα μας φτιάξει αλμυρή Μπουγάτσα Ηπειρώτικη (ανεβατή),
Η Μαρία Ι. Χανιώτη θα μας ταξιδέψει σε παλιούς χρόνους και γεύσεις αλλοτινές. Θα γνωρίσουμε και κάποιοι παλιώτεροι θα θυμηθούμε το Μάσι (χειροποίητο ζυμαρικό). Το μάσι είναι γνωστό στην ευρύτερη περιοχή μας και η εκδοχή που θα δούμε είναι η παλιά Μυκονιάτικη, ένα είδος γαλακτερής και χορταστικής σούπας.
Εννοείται ότι η παρασκευή του συγκεκριμένου χειροποίητου φρέσκου ζυμαρικού μπορεί να μας οδηγήσει σε πιάτα παρασκευασμένα με μια σύγχρονη οπτική και να αρχίσει έτσι ένα νόστιμο ταξίδι το οποίο πολύ μας αρέσει στην ανοικτή παρέα της Λέσχης.
Κέρασμα Χαλβά Πολίτικο, με φρέσκο γάλα και φρέσκο βούτρυρο, μας έχει τάξει η Μίκα Λοΐζου Βουλγαράκη η οποία πάντα πρόθυμη εκτός από κέρασμα θα μας δώσει και τη συνταγή.

To «Μάσι», ζυμαρικό χειροποίητο με τον τρόπο της Μυκόνου (με γάλα), φτιαγμένο από την Μαρία Ιωάν. Χανιώτη

Είναι ένα Αφιέρωμα, αυτό στο Γάλα, που ξέρουμε ότι θα συζητηθεί!
Μην το χάσετε λοιπόν!
Σας περιμένουμε.
Με την ευκαιρία ο Θοδωρής Κουκάς θα κάνει παρουσίαση των προϊόντων του Τυροκομείου Μυκόνου και θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή ειδικά για όσους βρεθούν στην εκδήλωση.
Είσοδος ελεύθερη!

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν σπουδαστές και καθηγητές από το IEK PRAXIS που θα πραγματοποιούν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μύκονο.
Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση της Σχολής:
«Στόχος της επίσκεψης είναι η δημιουργία υψηλής γαστρονομικής ενσυναίσθησης και αγάπης για τα ποιοτικά υλικά, την παράδοση αλλά και τις εξελίξεις στον χώρο της γαστρονομίας στην Ελλάδα. Ποιό είναι το Positioning της Μυκόνου στο σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη; Ρωτήθηκε η Γεωργία Κουτσούκου και η απάντησή της δημοσιεύεται εδώ:
https://www.iekpraxis.gr

Τα λέμε λοιπόν αύριο Πέμπτη στην Άνω Μερά στις 5:30 μμ

info: Τυροκομείο Μυκόνου, Παλαιόκαστρο, Άνω Μερά, Μύκονος
info@tyrokomiomykonou.gr    τηλ. 22890 71813
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Μαγειρέματα. Ετικέτες: , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.