Αφιέρωμα: Τσικνοπέμπτη, με έναν μοναδικό Μυκονιάτικο τρόπο

Μετά το σημαντικό και ιδιαίτερα συγκινητικό και νόστιμο αφιέρωμα της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου στο Γάλα, …τσικνίζουμε!
Κλασσικά στο στέκι μας στην Άνω Μερά, την τσικνο-Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, ώρα 6:00 μμ.

Στον πάγκο θα χαρούμε τον Παναγιώτη και την Ειρήνη, δυο από τους πρωτεργάτες της άτυπης πλην αεικίνητης ομάδα μας. Αναμένεται με πνεύμα ιλαρόν και αποκριάτικο, να παίξουν μουσικές, να τραγουδήσουν, να χορέψουν και πιθανόν να μαγειρέψουν (άγνωστο ακόμα με ποια σειρά).

Στα πλήκτρα:
ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου M-eating, Παναγιώτης Μενάρδος, που θα εκτελέσει το έργο: «το Σύγλινο της Μυκόνου πάει M-eating«. Ένα έργο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ξεφεύγει από τις νόρμες του κλασσικού πενταγράμμου, σπάει δηλαδή τα στεγανά στη Μυκονιάτικη δημόσια εστίαση. Η παρουσίαση δεν θα απέχει από το πιάτο του εστιατορικού μενού (παρά μόνο 8 χιλιόμετρα, όσο Χώρα-Άνω Μερά δηλαδή), πλην όμως θα είναι σαφές, το πως μπορεί ο καθένας και η καθεμιά και με ποιο τρόπο, να το φτιάξει στο σπίτι.

Kρουστά, vocals:
τηγάνια και άλλα σπαρταριστά και μυρωδάτα, η Ειρήνη Ζουγανέλη (χειροκρότημα!), που θα τραγουδήσει unplugged το τραγούδι «με τα δυο μου τα χεράκια πλάθω-πλάθω κεφτεδάκια», θα χορέψει βήμα-βήμα τον χορό «χεροκόβω χοιρινό» με τον παλιό παραδοσιακό μερακλίδικο τρόπο. Εν μέσω αναμενώμενης αποθέωσης θα ανακατέψει τα υλικά στον κιμά και θα εκτελέσει από το μιούζικαλ «ο χοιροσφαίσιος κεφτές» ένα απόσπασμα (το οποίο και θα χορέψει και θα τραγουδήσει), από το οποίο ένα στίχο μόνο μας επετράπη να παραθέσουμε:
«πως τον πλά μωρε πως τον πλα,
πως τον πλάθουν τον κεφτέ
με τα χε μωρέ με με τα χε,
με τα χεράκια τους τον  πλάθουν…»
Αναμένεται να σπάσει τα ταμεία, αλλά δεν θα το κάνει, γιατί η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου είναι 5 χρόνια τώρα όπως την λέμε και είναι …Λέσχη του μηδέν ευρώ, στηριζομενη στην ψυχή και σώματι συνεισφορά των συμμετεχόντων.
Αντί ταμείων θα σπάσει μύτες και θα τέρψει γούλες όπως ακριβώς το κάνει χρόνια τώρα στην εταιρία της μαγειρικών υπηρεσιών (βλ. https://irinizouganeli.gr/ ) που ετοιμάζει τις νοστιμιές της για όσους επιλέγουν να τους μαγειρέψει κατά την παραμονή τους στη Μύκονο!

Όσοι λοιπόν πιστοί, προσέλθετε, την Πέμπτη 28 Φλεβάρη στην πλατεία Άνω Μεράς, στο στέκι μας πλάι στην Κοινότητα.
Ώρα 6:00 μμ, είσοδος πάντα ελεύθερη.

tip: Ας πετάξουμε για λίγο την μάσκα της καθημερινότητάς μας κι ας το απολαύσουμε. Καλή Αποκριά!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Μαγειρέματα. Ετικέτες: , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.