Μαγειρικό αφιέρωμα στην …Πατάτα!

Μαγειρεύοντας με πατάτες στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

Αυτή την Πέμπτη 4 Απρίλη 2019 στις 6μμ, στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου έχουμε ένα ακόμα ενδιαφέρον αφιέρωμα σε ένα προϊόν-υλικό μαγειρικής από τα πιο απλά, τα πιο συνηθισμενα και τα πλέον διαδεδομένα στην διατροφή μας: την Πατάτα!
Πάει καιρός που το έχουμε κατα νου και ήρθε η ώρα να της δώσουμε τη σημασία που της αξίζει.
Τί γνωρίζουμε άραγε σαν μέσοι καταναλωτές για το μεγάλο αυτό κεφάλαιο της σύγχρονης διατροφής μας, που μπήκε στη ζωή μας καθώς λένε οι γραφές και οι θρύλοι που συνοδεύουν την παρουσία της στην κουζίνα της Ελλάδας και της Ευρώπης, σχεδόν καταναγκαστικά;
Μπορεί να μην εξαντλήσουμε το θέμα σε ένα απόγευμα, θα πούμε όμως αρκετά και θα μοιραστούμε όσα γνωρίζουμε και για την  διαμορφωμένη στον τόπο μας παράδοση που την περιλαμβάνει και για τους τρόπους μαγειρικής δικούς μας και μη!

Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν δυο εκλεκτοί φίλοι επαγγελματίες μάγειρες: Ο Βάιος Ντούτσιας chef του εστιατορίου Kalita της οδού Ν.Καλογερά στη Χώρα Μυκόνου και ο Παναγιώτης Μενάρδος ιδιοκτήτης και chef του εστιατορίου M-eating που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο, πίσω από την Alpha Bank.
Ο Παναγιώτης και ο Βάιος θα μας δείξουν βήμα-βήμα 5 παρασκευές. Κατ’ αρχάς έναν πουρέ πατάτας με ελαιόλαδο. Ο πουρές θα αποτελέσει το βασικό υλικό για να δημιουργήσουν 4 διαφορετικά πιάτα. Η παρουσίασή των δυ εκλεκτών φίλων αναμένεται από όλους μας με πραγματικό ενδιαφέρον!
~
H Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου είναι μια άτυπη πλην δυναμική ομάδα, με ιστορική πλέον διαδρομή, χωρίς μέλη και συνδρομές… μόνο φίλους, φίλες και καλή καρδιά. Άρα η είσοδος είναι ελεύθερη πάντα, για όλους όσους αγαπούν τη μαγειρική.
Σας περιμένουμε!
Πέμπτη 4 Απρίλη 2019 στις 6μμ, στην πλατεία της Άνω Μεράς, το γνωστό μας στέκι πλάι στην Κοινότητα.
Κερνάμε κι ένα τσιπουράκι για το κρύο…

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Μαγειρέματα. Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.